Expositie ‘Oh my God!’

De expositie ‘Oh my God’ duurt van 27 oktober tot en met 25 november 2018.

Het onderwerp is zowel eigentijds als van alle tijden. Dat is te zien aan het werk van de 35 kunstenaars die meedoen aan deze expositie. Sommige kunstwerken leggen een verband met religie en religieuze uitingen, vroeger en nu. Andere kunstenaars lieten zich inspireren door de ‘omg’ uitroep, die tegenwoordig steeds weer opduikt … zelfs als iemand iets onhandigs doet (bijvoorbeeld een glas water laten vallen) en daarvan een video plaatst op social media.
Aan de expositie doet ook een kunstenaar mee die anoniem wenst te blijven. Deze kunstenaar maakte speciaal voor de expositie een religieuze kruisvorm in een donkere ruimte.

De exposanten van de expositie ‘Oh my God’ zijn:

Charlotte Arends, Vanessa Beekhuijzen, Jenny Boot, Beatrijs van den Bos, Sybrecht Bosker, Klaas den Braven, Judith Brouwer, Kerry Brown, Rob Chevallier, Marike Farenhorst, Margret Goossen, Susan Haag, John Hartjes, Marianne Hol, Winston Huisman, Karin Kemperman, Caroline Kortenhorst, Wim Kranendonk, Maurice Kummer, René Kijne, Ralph Lambertz, Marionne Lufting, Riet Lieferink, Carla Louwes, Ab Marte, Ineke van Middelkoop, Gerrit van Middelkoop, Leon Mommersteeg, Jit Nieuwenhuis, Sya de Nooyer,  Rob van Oosten, Karlijne Pietersma, Pieter van de Pol, Hannie Ramaer, Anne Reerink, Bianca Rutjes, Lies Sieverding, Maria Strik, Cor Stoel, Carin Unverzagt, Hanneke Vermeulen, Moniek van de Ven, Martina Wagner-Mohr, Colin Wilson, Ellie Wouda, Norma v.d.Wijngaard

Meynou Jacobs

Aan kunstenaar Meynou Jacobs uit Dieren is op woensdag 14 november uit handen van Burgemeester Carol van Eert de RABO Burgemeester de Bruijn prijs uitgereikt. Dit is gebeurd in Nieuwe Ruimte.

RABO Burgemeester de Bruin prijs

Deze aanmoedigingsprijs waarvan de uitreiking wordt georganiseerd door Cultuurbedrijf RIQQ, wordt uitgereikt aan kunstenaars die een band hebben met de gemeente Rheden, aan het begin van een professionele carrière staan en boven de middelmaat uitsteken.

Meynou Jacobs

Meynou Jacobs gaat regelmatig met haar schildersezel de bossen in om te schilderen. Haar werk wordt door de jury beoordeeld als ‘traditioneel’. Zelf vindt ze dat niet zo vreemd omdat ze voornamelijk in de natuur schildert. Tijdens haar opleiding aan ArtEZ in Zwolle maakte ze kennis met alle kunststromingen. Zelf vindt ze de traditionelere stromingen het best bij haar passen.

De jury van de RABO Burgemeester de Bruin prijs is lovend over haar werk en dan met name de Aquarellen.

In Nieuwe Ruimte is het werk van Meynou Jacobs te bezichtigen in een apart gedeelte temidden van de expositie ‘Oh my God’.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *