Expositie ‘Tijdgeest’

 

Opening expositie ‘Tijdgeest’ in Velp op 8 december om 14.00 uur.

Kunstenaar Eugène Terwindt opent de expositie.

Op zaterdag 8 december start in Nieuwe Ruimte de expositie ‘Tijdgeest’. In deze expositie laten de deelnemende kunstenaars zien hoe zij de tijd waarin wij nu leven ervaren.

‘Tijdgeest’ daagt de kunstenaars die meedoen aan de expositie uit om de schoonheid van onze tijd te tonen, en de lelijkheid ervan.  Om uitdrukking te geven aan de onzekerheid en onveiligheid die veel mensen ervaren. Hoe zij het mondialer, ‘kleiner’ worden van de wereld beleven.
Nieuwe Ruimte biedt Rhedense kunstenaars een platform om hun werk aan de inwoners van de gemeente Rheden (en daarbuiten) te presenteren.  In deze expositie zijn ook drie gastexposanten te zien, Jolanda Peeters, Kim Schonewille en Shahaila Winklaar.

Nieuwe Ruimte vind je aan Den Heuvel 32 in Velp.
De expositie ‘Tijdgeest’ is op zaterdag en zondag gratis toegankelijk van 12.00 – 17.00 uur en duurt tot en met 20 januari 2019.

Meynou Jacobs

Aan kunstenaar Meynou Jacobs uit Dieren is op woensdag 14 november uit handen van Burgemeester Carol van Eert de RABO Burgemeester de Bruijn prijs uitgereikt. Dit is gebeurd in Nieuwe Ruimte.

RABO Burgemeester de Bruin prijs

Deze aanmoedigingsprijs waarvan de uitreiking wordt georganiseerd door Cultuurbedrijf RIQQ, wordt uitgereikt aan kunstenaars die een band hebben met de gemeente Rheden, aan het begin van een professionele carrière staan en boven de middelmaat uitsteken.

Meynou Jacobs

Meynou Jacobs gaat regelmatig met haar schildersezel de bossen in om te schilderen. Haar werk wordt door de jury beoordeeld als ‘traditioneel’. Zelf vindt ze dat niet zo vreemd omdat ze voornamelijk in de natuur schildert. Tijdens haar opleiding aan ArtEZ in Zwolle maakte ze kennis met alle kunststromingen. Zelf vindt ze de traditionelere stromingen het best bij haar passen.

De jury van de RABO Burgemeester de Bruin prijs is lovend over haar werk en dan met name de Aquarellen.

In Nieuwe Ruimte is het werk van Meynou Jacobs te bezichtigen in een apart gedeelte temidden van de expositie ‘Oh my God’.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *