Kunstenaar van de maand

Jasper van Deutekom

‘Jasper lijkt de afbeelding te gebruiken om iets anders weer te geven. Het wordt als uitgangspunt  gebruikt om de relatie vast te leggen tussen de mens en zijn omgeving. Mens tot mens maar ook tot  een gebouw of natuur. Een enkele keer lijkt de relatie zelfs buiten beeld te liggen. Hoe het ook zij…  Jasper lijkt niet uit te gaan van de harmonie in de relatie maar geeft het onderwerp eerder  vraagtekens mee. Naar wie of wat wordt er gekeken, waar wordt op gewacht, wie heeft het voor het  zeggen, wat is er gebeurd of gaat gebeuren….’ 

Dit alles doe hij met speelse precisie. Alles is herkenbaar maar tegelijk verraadt hij niet het hele  verhaal. Dat wat aandacht moet krijgen, krijgt aandacht maar al schilderend lopen onderwerpen  soms in elkaar over. Misschien mogen we schrijven dat Jasper op geheel eigen wijze een vervolg  schildert op de realisten zoals Edward Hopper, Douwe Elias, Pieter Pander. 

Op basis van zijn kunnen toont hij een willen waarin hij een eigen wereld weergeeft die mij als  toeschouwer een duw geeft in een richting die ik zelf mag bepalen. Maar een duw is het.

Marco Arwert studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten “Constantijn Huygens” in Kampen en is zowel toegepast als autonoom kunstenaar. Eenmaal afgestudeerd in architectuur en meubelontwerpen is zijn werk meermalen onderscheiden, onder andere met de Stijlprijs | Nederlandse Meubelprijs. Door de jaren heen is het zwaartepunt van zijn werk vrijwel geheel bij de beeldende kunst komen te liggen. Marco’s werk ontstaat veelal op het snijvlak van twee- en driedimensionaliteit.

José Sprenkels schildert en tekent landschappelijke voorstellingen waarin lucht en water dikwijls een rol spelen. Soms doemen er vormen op die de woestenij, het water, de lucht, de horizon definiëren.

Kenmerkend voor het werk is de verstilde sfeer.

Marie-Hélene Mabus brengt uit nieuwsgierigheid en pure teken- en schilderlust het alledaagse in beeld. Dit doet zij meestal op locatie, direct naar haar waarneming.

Behalve vrij werk maakt zij werk in opdracht, als illustrator en als portrettist. Zij bedient zich van een veelheid aan technieken, die zij toepast met gevoel en eigenheid. Ook werkt zij als docent, onder andere in haar atelier in het atelier complex De Transformatie in Arnhem.

One thought on “Kunstenaar van de maand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *