Expositielocatie: De Oranjerie in Dieren

Nieuwe Ruimte heeft een nieuw podium voor de Rhedense professionele kunstenaars. Dat is De Oranjerie in Dieren. Deze is gelegen in het Carolinapark, Hogestraat 9a, 6953 AN Dieren.

 

Tot 11 januari 2023 hangt er werk van Roland Sips en Carin Unverzagt.

Daarna is Jasper van Deutekom de nieuwe exposant en zijn werk zal te zien zijn tot 14 maart 2023.

De officiële opening zal plaatsvinden op zaterdag 14 januari om 16.00 uur. 

Informatie over Jasper van Deutekom:

Als klassiek geschoold tekendocent heb ik mijn basis in het tekenvak. 

Kijken, zien en vertalen van het beeld. De vertaling van het gekozen onderwerp, gevangen in een foto, is in mijn hoofd al ontstaan.
Vaak is het een momentopname, een snapshot, een impressie. De toevalligheid van de compositie maakt de momentopname nog sterker. Ik ben een romanticus, kijk om mij heen en zie beelden die geschilderd moeten worden. “Keus voor het onderwerp is geraakt worden door het moment.
Ik ben sinds 2018 zelfstandig kunstenaar en werk vanuit mijn atelier in Arnhem. Hier geef ik ook schilderlessen. 

Mijn inspiratie haal ik uit de dagelijkse  wereld om mij heen. Mijn schilderstijl bevindt zich op het grensvlak tussen Impressionisme en realisme.  Hoewel opgeleid tot tekendocent, (30 jaar voor de klas)  heb ik de afgelopen 20 jaar via trial & error, soms intuïtief keuzes makend en vooral heel goed kijkend  schilderen geleerd en mijn eigen stijl ontwikkeld. Mijn onderwerp keuzes zijn divers waarbij ikzelf de verbindende factor ben. Dat is mijn kijk op de wereld om mij heen. 

‘Jasper van Deutekom  gebruikt voor zijn schilderijen de afbeelding als uitgangspunt om de relatie vast te leggen tussen de mens en zijn omgeving. Hij lijkt in zijn schilderijen niet uit te gaan van de harmonie in de relatie maar geeft het onderwerp eerder vragen mee. Naar wie of wat wordt er gekeken, waar wordt op gewacht, wat is er gebeurd of gaat gebeuren ………. ‘

‘Dit alles doet hij met speelse precisie.  Alles is herkenbaar maar tegelijkertijd  verraadt hij niet het hele verhaal. Wat aandacht moet krijgen krijgt aandacht. Hij is in staat om een wereld te creëren die de toeschouwer een duw geeft in een richting die hij/zij zelf mag bepalen.’ (Citaat H.Tietema, Galerie in de Kerkstraat, Arnhem)

Vertegenwoordigende Galeries:

Galerie Kunst of Art. Zutphen, Laag Keppel

Galerie in de Kerkstraat. Arnhem

Grachten Galerie. Utrecht

Rustig oversteken


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *