De Stichting Nieuwe Ruimte (NR) bestaat uit een groep professionele beeldend kunstenaars uit de gemeente Rheden en omgeving. De Stichting is in 2018 opgericht en wil contact maken tussen beeldende kunst en inwoners van de gemeente Rheden. Dat gebeurt onder andere via exposities en activiteiten.

Nieuwe Ruimte heeft, dankzij de gemeente Rheden, tijdelijk gebruik kunnen maken van de voormalige bibliotheek in het centrum van Velp. Eind 2020 besloot de gemeente dat de bibliotheek weer terug kwam in hun oorspronkelijke locatie. Nieuwe Ruimte is op zoek naar een nieuw onderkomen. In de tussentijd zijn er maandelijks exposities van de ‘Kunstenaar van de maand’ in de Oranjestraat 36A in Velp. Om zelfstandig en zonder subsidie te kunnen draaien, zijn betalende donateurs nodig. Dit zijn professionele beeldende kunstenaars uit de gemeente Rheden en omgeving.

De contributie voor Nieuwe Ruimte is 7,50 per maand. Daarvoor kun je als donateur:
* Kunstenaar van de Maand worden met maximaal drie gastexposanten.
* Meedoen met gezamenlijke projecten in de openbare ruimte.
* workshops of lezingen organiseren in de locatie van Nieuwe Ruimte.
* gratis toegang tot activiteiten (oa. lezingen) in Nieuwe Ruimte.

Naast de kunstenaars kan iedereen donateur/vriend worden die het initiatief van de Stichting Nieuwe Ruimte wil ondersteunen. Iedere bijdrage vanaf € 20 is van harte welkom. De vrienden doen niet mee aan de exposities, maar hebben gratis toegang tot de lezingen en andere activiteiten.

De bestuursleden van Stichting Nieuwe Ruimte zijn:

  •                                              Paul Ermers
  •                                              Rob van Oosten
  •                                              Karlijne Pietersma
  •                                              Ellie Wouda
  •                                              Stef de Wit