Lezingen en activiteiten

Activiteiten en lezingen op de zondagen tijdens expositie Grafiek:

Zondag 27 oktober: 13.00-17.00 uur. Workshop en demonstratie grafiek door Ellie Wouda. Mensen die eens zelf een ets willen maken kunnen op zondag 27 oktober terecht bij Nieuwe Ruimte. Atelier Woude verzorgt dan een etsworkshop. Iedereen kan meedoen, jong, oud, beginner of professional.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via wuxigongwouda@gmail.com. Deelnamekosten: € 5,00 euro (gratis voor donateurs van Nieuwe Ruimte).

Zondag 3 november: 14.00 uur. Lezing door Edwin Peters over zijn houtsneden met als voornaamste motieven de stad, theater & Japanse houtsneden.Toegang gratis!

Workshop drukken door Trafiekgroep 15.00- 16.30 uur

Spinnendruk door Johanneke Sanders en Hildegard Hamstra. Van 4 tot 100 jaar, combinatie druktechnieken in herfst sfeer.

Materiaal vergoeding € 5,— 

Zondag 10 november: 13.00-17.00 uur. Workshop en demonstratie sjabloon druk door Marieke Laverman (vlakdruk/sjabloon druk) 

Deelnamekosten: € 5,00 euro (gratis voor donateurs van Nieuwe Ruimte).

Rondleiding door de tentoonstelling Grafiek 15.00-17.00 uur door 

Rob van Oosten en Mirjam Groothedde en eventueel aanwezige exposanten.

Deelnamekosten: € 5,00 euro (gratis voor donateurs van Nieuwe Ruimte).

Zondag 17 november: 13.00-17.00 uur.  LingeW”art in actie. De groep Lingeprint o.l.v Anja Bourgondiën en Willem Bosschaart geven een workshop van het drukken van een vorm, een figuur met Biljetletters van houten en loden letter zetsel op de manier van Werkman. U mag meedrukken! Deelnamekosten: € 5,00 euro (gratis voor donateurs van Nieuwe Ruimte).

2de Workshop en demonstratie grafiek door Ellie Wouda 13.00-17.00 uur (zie 27 oktober)

Zondag 24 november: 15.00 uur Finissage expo Grafiek.

Met een exclusief optreden van het trio ‘Mannen in de war’ bestaande uit Hammie Siebes, Theo Koster en Ronald Peters wordt de expositie ‘Grafiek’ op zondag 24 november afgesloten. Zij spelen prettige en sfeervolle akoestische pop/folk.

Kunstenaar van de Maand per 1 oktober: John Hartjes ( in de ‘kunstenaar van de maand ruimte’ tot 1 november en in de oeuvre kamer tijdens de grafiek tentoonstelling t/m 24 november)

JohnHartjes heeft zich, naast andere grafische technieken gespecialiseerd in het maken van etsen, met droge naald technieken, waarin men met een etsnaald als het ware een afbeelding krast in een plaat van bijvoorbeeld koper of zink. 

De werken van John Hartjes laten bijna allemaal de natuur zien, en geven soms bijna sprookjesachtige sferen weer. “De natuur is mijn hoofdmoot,” zegt Hartjes, “dat is wat ik doe.”De natuur komt het meeste in zijn werk voor en is ook het deel van zijn oeuvre dat momenteel te zien is in Nieuwe Ruimte en van 25t/m 27 oktober bij Lingeprint in Huissen. 

Hij verteld hoe zijn werk is gebaseerd op echte natuur maar meestal wordt gemaakt uit zijn herinnering, want in tegenstelling tot schilderen is etsen in de buitenlucht niet echt praktisch. (bron: rheden.nieuws.nl uit interview door Sebastiaan Torenhof)

Kunstenaar van de Maand per 1 November: Mirjam Groothedde in de ‘kunstenaar van de maand ruimte’ t/m 30 november.

Mirjam Groothedde is een in Duiven woonachtige beeldend kunstenaar. Ze werkt vanuit haar atelier in kunstencentrum De Transformatie in Arnhem. Mirjam Groothedde heeft een heel eigen stijl, die zich niet makkelijk in een hokje laat duwen. Ze werkt zowel abstract als figuratief. De abstracte schilderijen zijn reliëfrijk en kenmerken zich door de grillige en kleurrijke vormen. Het figuratieve werk varieert van behoorlijk heftige taferelen, waarbij het bloed bijna letterlijk van het doek lijkt te spatten, tot ingetogen portretten. Opvallend is het materiaalgebruik, met onder andere barbiepoppen en gezichten en geprinte stoffen voor kinderkamers die als schilderdoek onderdeel worden van het kunstwerk. (bron:http://mirjamgroothedde-art.com)