Gedroomd uitzicht

Op zondag 18 september 2022 om 15.00 uur is de opening van de buiten expositie ‘Gedroomd uitzicht’. De expositie, vrij toegankelijk, duurt van 18 september t/m 16 oktober 2022.

Gedroomd Uitzicht – een buitenexpositie van Nieuwe Ruimte. (NR).

Maak een foto, tekening of schilderij vanuit het raam in de ruimte waarin je leeft. Doe een ingreep op wat je ziet, zodat het jouw gedroomde uitzicht wordt. Zo luidt de uitnodiging aan de leden van Nieuwe Ruimte voor de expositie Gedroomd Uitzicht die te zien is van 18 september t/m. 16 oktober in het weiland naast Zutphensestraatweg 1 in Ellecom, tegenover landgoed Avegoor. Hoewel Nieuwe Ruimte na het vertrek uit het gebouw van de bibliotheek in Velp, inmiddels beschikt over een fraaie, zij het bescheiden vervangende expositieruimte aan de Oranjestraat in Velp, blijft zij op zoek naar mogelijkheden om zich als collectief te kunnen presenteren. Die kans is er nu op de locatie in Ellecom. De expositie bestaat uit het werk van 38 beeldend kunstenaars van wie het gedroomd uitzicht is geprint op een doek dat wappert in de wind, als wasgoed aan de lijn.

Een uitzicht heeft kunstschilders vaak geïnspireerd tot het schilderen van een genrestuk. In de fotografie zijn er speciale camera’s gebouwd voor het maken van panoramaopnames. Maar uitzicht is ook verwachting, hoop, toekomst en perspectief. Dat en nog een aantal varianten daarop is te zien op ooghoogte en iets hoger.
Tot en met 16 oktober te bezichtigen van zonsopgang tot zonsondergang. Zolang het licht is… Gratis entree.

Deze expositie is mede mogelijk gemaakt door subsidie van Cultuurbedrijf RIQQ.

Achtergrond flyer: Welmoed Glasz

Bijdrage Lies Sieverding

De IJsselbiënnale 2021

Ruim zestig kunstenaars van Nieuwe Ruimte nemen als groep deel aan de IJsselbiënnale ( https://ijsselbiennale.nl ) van 18 juni -19 september 2021.

Hierbij het plan dat wij hebben ingediend en dat door de organisatie van de IJsselbiënnale is gehonoreerd.

Inmiddels is er een prachtige expositie in Loc 17 in Doesburg!

Het schip met de wapperende vlaggen is te zien op een filmpje, gemaakt door Winston Huisman. https://youtu.be/IqsakVi6qgI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *