Expositie ‘Leonardo, mens of mythe’

Expositie ‘Leonardo, mens of mythe’ in Nieuwe Ruimte.


Op 5 mei om 15.00 uur is de officiële opening van de expositie ‘Leonardo, mens of mythe’ in Nieuwe Ruimte in Velp. Deze expositie bevat werken van ca. 30 regionale kunstenaars en enkele spectaculaire installaties. De deelnemers lieten zich inspireren door de geniale Italiaanse kunstenaar die 500 jaar geleden stierf. De kunstwerken laten Leonardo zien als schilder, beeldhouwer, uitvinder, ingenieur en tekenaar. Maar ook als de man die ons leerde dat je kunst niet alleen met je handen maakt, maar ook met je hoofd.
Op de expositie zijn installaties te zien van Gerrit van Middelkoop en van gastexposanten Egbert Bouwhuis en Carel Lanters uit Arnhem. Pieter van de Pol stelt de installatie ‘Het laatste avondmaal’ op, die in 2017 te zien was in Zutphen. Kunstenaar van de maand Jenny Boot, stelt een ‘camera obscura’ op, een uitvinding die Leonardo als één van de eerste kunstenaars toepaste.
Op 12 mei en 19 mei belicht actrice Margreet Blanken Leonardo als fabelverteller. De expositie is te zien vanaf 4 mei en wordt op zondag 5 mei officieel geopend om 15.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *