Grafiektentoonstelling

Liefhebbers van grafische kunst kunnen de komende maand hun hart ophalen in Velp. In het kader van de landelijke manifestatie Grafiek2019 is er van zondag 20 oktober tot en met zondag 24 november grafisch werk te zien van kunstenaars die zijn aangesloten bij Nieuwe Ruimte, dat de voormalige bibliotheek aan Den Heuvel 32 als thuisbasis heeft. Het werk dat zij tonen is breed en divers en zij werken ieder naar hun eigen thema. Het Arnhemse kunstenaarscollectief TraFiek werkt als gastexposanten ook aan de tentoonstelling mee.

Bij TraFiek hebben zich elf kunstenaars aangesloten. De naam is een samentrekking van ‘transformatie’ en ‘grafiek’. Transformatie verwijst naar kunstfabriek De Transformatie in Arnhem, waar de kunstenaars hun atelier hebben.

Het thema van Grafiek2019 is Panta Rhei, oftewel ‘alles stroomt’. De kunstenaars van TraFiek geven ieder op hun eigen manier invulling aan het thema. Daarbij maken ze gebruik van zeer uiteenlopende grafische technieken, zoals etsen, houtsnede, linosnede, monotype, reliëfdruk, sjabloondruk en zeefdruk. Het formaat van de kunstwerken varieert van heel klein (5 bij 5 centimeter) tot zeer groot (1,5 bij 1,5 meter). Bezoekers krijgen dus een mooie staalkaart te zien van moderne grafisch kunstuitingen.

De officiële opening van de expositie is zondag 20 oktober om 15.00 uur. De opening wordt verricht door Rob van Oosten namens Nieuwe Ruimte en Edwim Peters namens TraFiek. Verder is er muziek verzorgd door het Hans Hamers trio. Het trio speelt het Nederlandstalig luisterlied, geschreven door Hans Hamers.

Nieuwe Ruimte is iedere zaterdag en zondag geopend van 12.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

U bent van harte welkom op de opening.

Vriendelijke groet van Bestuur Nieuwe Ruimte.
Meer informatie over activiteiten tijdens de expositie: nieuwe-ruimte.nl

Nieuwe Ruimte is mede mogelijk gemaakt door de financiële ondersteuning van de gemeente Rheden en Cultuurbedrijf RIQQ.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *