Beste kunstenaars en donateurs,


Het is lang geleden dat wij elkaar gesproken hebben. ‘Gefundenes Fressen’ bleek voorlopig de laatste thematentoonstelling te zijn. Als het Covid virus toen de kop had opgestoken , dan hadden we hem misschien kunnen bestrijden met deze uitdrukking en gedefinieerd met het volgende thema ‘Vreemdgangers’.
Voor velen van ons zal de (vrijwillige) isolatie een gelegenheid zijn het werk in alle rust te vervolmaken of te voltooien, voor anderen is het misschien een totale atelier- of huisopruiming. In ieder geval is het voor iedereen een tijd van bezinning.

Ook voor Nieuwe Ruimte zullen we moeten nadenken hoe we hiermee omgaan. Een grote opening is voorlopig niet mogelijk zolang wij niet allemaal zijn ingeënt en het virus bestreden wordt met een doeltreffend vaccin. Tot die tijd zullen we het misschien moeten doen met kleinschalige tentoonstellingen met een intieme opening van een kleine groep belangstellenden of we combineren dat met een gedeeltelijke digitale expo (zoals de Verstilling op FaceBook) en verwijzen naar de fysieke tentoonstelling met afspraken voor bezichtiging. Wij denken dat jullie vol zitten met dit soort ideeën, omdat dat toch een onderdeel  van ons vak is. Die horen wij graag.

Namens het hele bestuur wensen wij jullie een goed en gezond doorkomen van deze intelligente Lock Down en wij hopen jullie in blakende gezondheid en een dagje ouder weer te ontmoeten in betere tijden.


Vriendelijke groet, namens het bestuur,
Rob van Oosten (voorzitter)