zondagmiddag in Nieuwe Ruimte
activiteiten bij de expositie ‘Oh my God’

 

28 oktober
14.00 uur
Opening ‘Oh my God’.
4 november
14.00 uur
Lezing Frank Bosman:
Oh my god! Wat een kunst!
Cultuurtheoloog Frank Bosman uit Vlijmen vertelt hoe je zo naar kunst kunt kijken dat de aspecten God en geloof, mystiek en spiritualiteit als vanzelf naar voren komen. Hij doet dit door een speelse vergelijking te maken tussen drie beroemde kunstwerken: het Isenheimer Altaar van Matthias Grünewald (1516), het klankgedicht Gadji Beri Bimba van Hugo Ball (1916) en The Altar van Damian Hirst (2005). Bosman betrekt ook enkele kunstwerken uit de expositie ‘Oh my god’ in zijn verhaal.Entree: 7,50, inclusief koffie en thee vooraf en in de pauze
2,50 voor donateurs van de Stichting Nieuwe Ruimte
11 november
14.00 uur
Rondleiding op de expositie
Onder leiding van Rob Chevallier en Rob van Oosten
Achtergronden, anekdotes en uitleg over kunstenaars en hun werk. Enkele kunstenaars geven persoonlijk een toelichting op het werk dat op de expositie te zien is.
Entree: 5 euro, inclusief koffie en thee vooraf en in de pauze.
Gratis voor donateurs van de Stichting Nieuwe Ruimte.
 
14 november

Uitreiking RABO Burgemeester de Bruin prijs aan Meynou Jacobs
De RABO Burgemeester de Bruin prijs is een jaarlijkse aanmoedigingsprijs voor talentvolle kunstenaars die een band hebben met de gemeente Rheden. Dit jaar gaat de prijs naar Meynou Jacobs.

De uitreiking door burgemeester Carol van Eert is openbaar toegankelijk.
Organisatie: Cultuurbedrijf RIQQ in samenwerking met Nieuwe Ruimte
Aanvang 19.30 uur.

 
18 november

14.00 uur

Lezing Maurice Kummer:
Mag kunst shockeren, moet kunst shockeren, shockeert kunst altijd een beetje?
Beeldend Kunstenaar Maurice Kummer (Giesbeek), vertelt over kunst en shockeren, naar aanleiding van de uitroep:”Oh, my God!”. Kunst als shocktherapie. Wat doet shockerende kunst met de beschouwer? Waarom bekijken we eigenlijk kunst?
Maurice Kummer studeerde Cultuurwetenschappen, studeerde af op de consequenties van het werk van Heidegger voor literatuur- en kunstbeschouwing, was romanschrijver en is nu kunstschilder.Entree: 5 euro, inclusief koffie en thee vooraf en in de pauze.
Gratis voor donateurs van de Stichting Nieuwe Ruimte.
25 november

16.30 uur

 

Finissage
Afsluiting van de expositie
Meet & greet met kunstenaars

Topkunst en koopjes: veiling en kunstmarkt in Velp

Een origineel kunstcadeau voor de feestdagen kopen? Dat kan in Velp. Op 1 en 2 december 2018 is er kunst te koop op de markt en de veiling. Op 1 december 2018 staan de kramen opgesteld in de voormalige bibliotheek, nu Nieuwe Ruimte, Den Heuvel 32.
Ongeveer twintig professionele kunstenaars verkopen op zaterdag 1 december vanaf 12.00 uur werk tegen een lage prijs. Buiten wordt ook kunst verkocht in de kunstbus van JP Wolters uit Arnhem en binnen is er live muziek van Cor Groot (‘acoustic old school blues & ballads’)

Op zondag 2 december 2018 worden vanaf 13.00 uur kunstwerken geveild door veilingmeester Kassiël Gerrits. Er is werk van regionale kunstenaars, de donateurs van de stichting Nieuwe Ruimte. Topstukken zijn een werk van Jeroen Henneman en een zeefdruk van Gradus Verhaaf. Onder de hamer komt ook een huiskamerconcert, dat speciaal voor de koper gegeven wordt door zanger/gitarist Hans Hamers uit Nijmegen.

Bezoekers die een kunstlot kopen maken kans op een werk van de Velpse kunstenaar Rob van Oosten. De te veilen kunstwerken zijn te bekijken op 1 december tijdens de kunstmarkt.
Nieuwe Ruimte is op zaterdag 1 december zondag 2 december open van 12.00 uur tot 17.00 uur.
De entree is op beide dagen gratis.

Kunstmarkt, 1 december 12.00 -17.00
Kijkdag voor de kunstveiling, 1 december 12.00 – 17.00

Kunstveiling: 2 december 13.00 – 17.00 (open vanaf 12.00)