EXPOSITIE ‘DE MOEDER, DE VROUW’ 
 & ZONDAGMIDDAGEN IN NIEUWE RUIMTE.

Hieronder volgt nadere informatie over de zondagmiddag activiteiten.

17 MAARTStart van de expositie ‘De moeder, de vrouw’ met werk van ca. 35 kunstenaars. Gastexposanten zijn deze keer: Frans Geenen, Edith Bons en Marlieke Overmeer.
12.30 tot 14.00: 
Literaire brunch met voordracht van 12 varianten op het gedicht van Martinus Nijhoff. Entree: 15,- 
Georganiseerd door Nieuwe Ruimte in samenwerking met boekhandel Jansen & De Feijter
15.00 uur Officiële opening van de expositie.
12.00 – 17.00 uur
24 MAART Rondleiding op de expositie, door Rob van Oosten.
Entree: 5,- (gratis voor donateurs van Nieuwe Ruimte). 

15.00 uur
31 MAARTHet succesvolle toneelstuk ‘Vlees’ werd vorig jaar gespeeld tijdens Theater aan huis. Wie dat gemist heeft, krijgt een nieuwe kans!
Het toneelstuk wordt vandaag exclusief voor Nieuwe Ruimte nog twee keer gespeeld. 
Een bijzondere ervaring voor slechts 5,- euro.
Mis het niet: bestel een toegangskaart via 
info@nieuwe-ruimte.nl
 
14.00 uur
en
15.30 uur
7 APRILEen open gesprek over ‘de moeder de vrouw’, de rol van de vrouw vroeger en nu en het gedicht van Martinus Nijhoff, gelardeerd met voorbeelden uit de literatuur, onder leiding van Walter Jansen van boekhandel Jansen & De Feijter
Entree: 5,- (gratis voor donateurs van Nieuwe Ruimte).

15.00 uur
14 APRILLinda Willems presentatie /lezing/muziek 

15.00 uur
21 APRILProgramma nog niet bekend

15.00 uur
28 APRILLaatste dag van de expositie: optreden van folkpop trio ‘Mannen in de war’. Sfeervolle en uptempo songs met een knipoog naar ‘de moeder, de vrouw’. 
Entree: 5,- (gratis voor donateurs van Nieuwe Ruimte)
15.00 uur

De komende expositie

Expositie:  ‘Leonardo da Vinci, mens of mythe?’ 

5 mei t/m 16 juni in Nieuwe Ruimte

Veel aandacht voor Leonardo da Vinci, die 500 jaar geleden stierf. De kunstenaars van Nieuwe Ruimte doen mee! 

Leonardo da Vinci: als mens nauwelijks bekend, wel als fenomeen met mythische proporties. Het veelzijdige genie dat zijn tijd ver vooruit was. De man van de mysterieuze Mona Lisa. Leonardo de schilder, beeldhouwer, architect en ingenieur. 
Leonardo was in zijn tijd een voornaam man. Hij verkeerde in intellectuele kringen en kon het zich veroorloven over zijn kunst te denken en schrijven op een hoog niveau: dat van de geleerden, dichters en filosofen.    

Sinds Leonardo weten we dus dat kunstenaars niet alleen met hun handen werken, maar ook met hun hoofd. Het belang van dat inzicht is nog steeds uiterst actueel. Daarom slaat Nieuwe Ruimte een brug tussen 500 jaar geleden en nu, met Leonardo als kern. 
De expositie:  ‘Leonardo da Vinci, mens of mythe?’ is een eerbetoon aan de meester die onschatbaar veel heeft betekend voor de emancipatie van de kunst. Een hommage aan een bijzonder mens, een geniale kunstenaar.   


Rondleiding op de expositie ‘De moeder, de vrouw’.

Op 24 maart 2019 is er een rondleiding op de expositie ‘De moeder de vrouw’. Kunstenaar Rob van Oosten vertelt achtergronden, anekdotes en boeiende en verrassende verhalen over de kunstwerken en hun makers. Enkele kunstenaars zijn zelf aanwezig om toelichting te geven op hun werk. De rondleiding in Nieuwe Ruimte, Den Heuvel 32, begint om 15.00 uur. Entree: 5 euro, inclusief koffie en thee vooraf en in de pauze. Gratis entree voor donateurs van de Stichting Nieuwe Ruimte.

Nog één keer genieten van ‘Vlees’ in Nieuwe Ruimte

Op 31 maart 2019 wordt het toneelstuk ‘Vlees’ gespeeld in Nieuwe Ruimte, Den Heuvel 32 in Velp. Dit toneelstuk was vorig jaar een succes tijdens Theater aan Huis. Kom kijken hoe een samenzijn in een Hollandse huiskamer uit de hand loopt. Een huiveringwekkend toneelstuk, waar verdriet om kan slaan in boosheid. Er zijn twee voorstellingen: 14.00 uur en 15.30 uur. Kaarten kosten 5 euro. Reserveren kan tot en met zaterdag 30 maart via info@nieuwe-ruimte.nl. Vermeld daarbij dan de keus voor 14.00 uur of 15.30 uur.