Lezingen en activiteiten Nieuwe Ruimte

Vanaf zondag 4 november 2018 organiseren we lezingen over ‘Oh my God’.

Activiteiten op zondagmiddag

De expositie ‘Oh my God’ is op zaterdag en zondag gratis toegankelijk van 12.00-17.00 uur en duurt tot en met 25 november. Op zondagmiddag zijn er activiteiten, aansluitend bij de expositie. De eerste is op 4 november 2018: een lezing van cultuurtheoloog Frank Bosman uit Vlijmen, met als titel ‘Oh my God! Wat een kunst!’

4 november 2018, 14 uur, entree € 5,-

Nieuwe Ruimte, Den Heuvel 32, Velp

zondagmiddag in Nieuwe Ruimte
activiteiten bij de expositie ‘Oh my God’

 

28 oktober
14.00 uur
Opening ‘Oh my God’.
4 november
14.00 uur
Lezing Frank Bosman:
Oh my god! Wat een kunst!
Cultuurtheoloog Frank Bosman uit Vlijmen vertelt hoe je zo naar kunst kunt kijken dat de aspecten God en geloof, mystiek en spiritualiteit als vanzelf naar voren komen. Hij doet dit door een speelse vergelijking te maken tussen drie beroemde kunstwerken: het Isenheimer Altaar van Matthias Grünewald (1516), het klankgedicht Gadji Beri Bimba van Hugo Ball (1916) en The Altar van Damian Hirst (2005). Bosman betrekt ook enkele kunstwerken uit de expositie ‘Oh my god’ in zijn verhaal.Entree: 7,50, inclusief koffie en thee vooraf en in de pauze
2,50 voor donateurs van de Stichting Nieuwe Ruimte
11 november
14.00 uur
Rondleiding op de expositie
Onder leiding van Rob Chevallier en Rob van Oosten
Achtergronden, anekdotes en uitleg over kunstenaars en hun werk. Enkele kunstenaars geven persoonlijk een toelichting op het werk dat op de expositie te zien is.
Entree: 5 euro, inclusief koffie en thee vooraf en in de pauze.
Gratis voor donateurs van de Stichting Nieuwe Ruimte.
 
14 november

Uitreiking RABO Burgemeester de Bruin prijs aan Meynou Jacobs
De RABO Burgemeester de Bruin prijs is een jaarlijkse aanmoedigingsprijs voor talentvolle kunstenaars die een band hebben met de gemeente Rheden. Dit jaar gaat de prijs naar Meynou Jacobs.

De uitreiking door burgemeester Carol van Eert is openbaar toegankelijk.
Organisatie: Cultuurbedrijf RIQQ in samenwerking met Nieuwe Ruimte
Aanvang 19.30 uur.

 
18 november

14.00 uur

 

Lezing Maurice Kummer:
Mag kunst shockeren, moet kunst shockeren, shockeert kunst altijd een beetje?Op zondagmiddag 18 november stelt Maurice Kummer vragen over (shockerende) kunst. Mag kunst shockeren? Moet kunst shockeren? Shockeert kunst altijd een beetje? En wat doet dat dan met de beschouwer? Waarom bekijken we Kunst? Een lezing over Kunst en shockeren, naar aanleiding van de uitroep:”Oh, my God!”? Maurice Kummer studeerde Cultuurwetenschappen, studeerde af op de consequenties van het werk van Heidegger voor literatuur- en kunstbeschouwing, was romanschrijver en is nu kunstschilder.
Entree: 5 euro, inclusief koffie en thee vooraf en in de pauze.
Gratis voor donateurs van de Stichting Nieuwe Ruimte.
25 november

 

Finissage
Afsluiting van de expositie
Meet & greet met kunstenaars