Kunstenaars van de maand

Jenny Boot kunstenaar van de maand in Nieuwe Ruimte.

(Jenny 1969 Sneek) begon ooit met schilderen als vorm van expressie. Na vele opleidingen en beroepen koos ze uiteindelijk voor de fotoacademie. In 2012 studeerde ze af in Amsterdam als mode fotograaf. Hoewel ze in haar afstudeerjaar al exposities kreeg in Parijs en New York, zag Jenny zichzelf eerder voor de modebladen werken dan kunst maken.

Pas in 2015 toen haar werk door een galerie opgepikt werd en op grote kunstbeurzen kwam te hangen viel het kwartje.

“Het werk van Jenny Boot laat zich het best omschrijven als van een moderne kunstenaar met haar roots in de 17de eeuw. Prachtige jonge vrouwen in het licht van Rembrandt met molensteenkragen die nooit zijn wat ze lijken. Het meisje met de parel van Vermeer in zwart op het snijvlak van licht en donker. Het claire obscure lichtgebruik beheerst Jenny als geen ander.”

Haar majestueuze portretten en diner scenes vielen erg in de smaak bij het Amerikaanse publiek en ook in Nederland begint men het nu te waarderen. Haar “Black girl with pearl” een geheel zwarte remake van Vermeer’s Meisje met de parel, viel zo in de smaak bij het Vermeer centrum in Delft dat ze haar eerste exemplaar hebben aangekocht voor hun vaste collectie.

Het werk van Jenny is te zien op vele grote Artfairs als Art Basel Miami, AAF Battersea London, LA Artshow, Scope Miami en nu in de Nieuwe Ruimte

Jenny wordt vertegenwoordigd door Galeries in Miami, Zweden, London, Parijs en in Nederland door Galerie Sille in Oudewater en Amsterdam Light Gallery in Amsterdam